Érdekességek, hasznos információkSaját élmény

Platinum tapasztalatok

1 éve már, hogy a PLATINUM táp mellett tettem le a voksom. Összefoglalom a szerzett tapasztalatokat, de előtte nézzünk egy kis előzményt, miért is választottam ezt a tápot.

Gyomorcsavarodás veszélye nagytestű kutyáknál

Az első kutyámnak, Sziszinek volt gyomorcsavarodása. Este 8 óra körül még úgy tűnt, hogy minden rendben, aztán 9 órakor arra lettem figyelmes, hogy nyugtalan… ide fekszik, oda fekszik, de nem jó neki sehol sem. Mivel ő kinti kutya volt és aznap kivételesen bent aludt a házban, ezért először csak arra gondoltam, hogy emiatt nem találja a helyét. Aztán feltűnt, hogy nem tud kényelmesen, ellazultan elfeküdni, s mintha „ki is kerekedett volna”. Már egyértelműen látszott rajta, hogy nincs jól, úgyhogy elkezdtem gyorsan böngészni a neten. Tudtam, hogy nagytestű kutyáknál előfordulhat gyomorcsavarodás, éppen ezért már fiatal korától kezdve mindig nagyon figyeltem a prevencióra. (Az talán a sors fintora, hogy pont az történt meg, amit éveken keresztül igyekeztem megelőzni.)

Gyomorcsavarodás: Elsősorban a nagy termetű kutyák betegsége. Olyankor alakul ki, amikor az eb túl sokat kap enni, majd ebben az állapotban ugráltatják, futtatják, esetleg kiképzésre viszik. A teljesen telített gyomor egy-egy ilyen gyors és erőteljes mozgás alkalmával hirtelen megpördülhet, s tartalma sem előre, sem hátra nem képes kiürülni.

A gyomorcsavarodás kialakulása után az állat kisvártatva elesetté, bágyadttá válik, nyálzik, esetleg öklendezik, de hányni nem tud, hasának elülső része kitágul. Légzése nehéz, szapora, és néhány óra alatt elpusztulhat. Amennyiben viszont idejében visszük az állatkórházba, akkor az esetek jelentős százalékában műtéttel lehet segíteni a bajon.”

Szóval az internetet böngészve egyre biztosabb lettem benne, hogy a tünetek a gyomorcsavarodásra utalnak. Vettem egy nagy levegőt és azonnal indultunk az ügyeletre. Az autó úton – ami egyébként negyed óra volt – percről percre azt éreztem, hogy csúszunk ki az időből. Elmondhatatlanul rossz érzés volt, nem kívánom senkinek!

Szerencsére még az utolsó pillanatban odaértünk és meg tudták menteni Sziszit. Hálás voltam azért, hogy pont aznap kivételesen bent aludt a házban és észrevehettem a nyugtalanságát, a tüneteket. Ha azon az estén is ugyanúgy kint van a kertben, akkor reggel mire felkelek már csak a gyász maradt volna számomra.

Mivel még éppen időben a műtőasztalra került, ezért további 2,5 évet tölthettünk együtt, s így összesen 11 évig volt az életem része. Azonban a 2,5 év alatt szigorú etetési rendet kellett követnünk, így szinte központi témává vált a gyomorcsavarodás, illetve annak következménye.

Miért választottam a Platinumot?

2 évvel Sziszi halála után, megérkezett a családba Zami. Teljesen más körülmények közé jött, mint anno Sziszi volt (kinti-benti kutya, szinte mindig van itthon vele valaki), így a kötelező evés utáni pihenőt is sokkal könnyebben és hosszabban tudjuk tartani.

Azonban az a „trauma”, amit Sziszivel éltem át, nem múlt el nyom nélkül. Nem mondom, hogy állandó rettegésben vagyok, azonban akaratlanul is bekúszik néha a gondolat, hogy milyen kevés kell ahhoz, hogy nagy baj történjen. 1 évvel ezelőtt viszont rátaláltam a Platinumra, s ez hozott egy nagyobb megnyugvást.

Miben más a Platinum?

A hagyományos tápok a gyomorba kerülve kb. háromszorosára dagadnak meg, ami megterheli a gyomrot.
Platinum előnyei ezzel szemben:

  • nem duzzad meg a gyomorban, nem fúj fel és nem erjed meg
  • a gyomor-bél traktusban töltött idő jóval rövidebb
  • a tápanyagok gyorsan felszívódnak a bélből.

platinum és hagyományos táp

Mivel a PLATINUM optimálisan emészthető, kevésbé terheli meg a gyomrot, és az gyorsan kiürül, így a gyomorcsavarodás kockázata jelentősen csökken. Az evés utáni pihenési idő sokkal rövidebb is lehet.
A hagyományos száraz eledelekhez képest a könnyű emészthetőség miatt, mely biztosítja a tápanyagok ideális felszívódását, jelentősen csökkenteni lehet az adagot is.

Tapasztalatok egy szálkás szőrű tacskóval és egy rottweilerrel

Amellett, hogy mindketten nagyon szívesen, hezitálás nélkül fogyasztják (tehát minden bizonnyal ízlik nekik):

  • Mindkettejük széklete szép formázott, mennyisége normális
  • Szép fényes, jó minőségű a szőrzetük
  • Jó kondiban vannak
  • Jutalomként is szívesen fogyasztják
  • Mivel nem olyan száraz, mint a hagyományos eljárással készült tápok, ezért alkalmas arra, hogy tanulás, gyakorlás közben jutalmazásra használjuk

Kóstoltató csomag

Ha szimpatikusnak tűnik a Platinum, de nem vagy biztos benne, hogy a kutyádnak ízlene, akkor kérhetsz kóstoltató csomagot ingyen: Kóstoltató csomag