Kutyatartás

Hosszas mérlegelés és komoly megfontolt döntés után – most, hogy van biztos jövedelmünk, lakásunk/házunk kerttel, valamint jócskán van szabadidőnk is – megvalósítjuk régi álmunkat és veszünk egy kutyát! Igen ám, de milyet?

Olvassunk olyan könyveket, melyekben megtalálhatóak a különböző fajták fényképekkel, leírásokkal, fajtajellemzéssel. Ez alapján szűkülni fog a kör. Ha több fajta is szimpatikus, de nem tudunk dönteni, kitartóan érdeklődjünk ismerőseinktől, kutakodunk az interneten és szerezzünk be minél több információt.

Kutyatartás: Milyen nemű? Mekkora? Milyen temperamentumú?

Ne csak kinézet vagy szín alapján válasszunk kutyát, hanem vegyük figyelembe a méretét és a fajtára jellemző tulajdonságokat is, mert azokat megváltoztatni nem lehet! (Pl. nagy mozgásigényű kutyát csak akkor válasszunk, ha napi több órát is tudunk szánni kedvencünk mozgatására, vagy pl. első kutyásként ne válasszunk domináns, határozott fajtát.)

Tegyük fel magunknak a következő kérdéseket is: Van-e esetleg távoli cél vele? Kiállítás, sportkutyázás, agility, ring sport, területőrzés/személyőrzés stb., netán továbbtenyésztés?

További kutyatartás tippek, szabályok:

Érdekességek, hasznos információkFigyelmedbe ajánlomKutyatartásSaját élmény

Kutyaajtó – #Sajátélmény

Mekkora kutyaajtó kell? Milyen méretű kutyaajtók léteznek? Falba is beszerelhető? És garázskapuba? Melyik a legjobb kutyaajtó? (…) Amellett, hogy nem kellett folyton felállnom és kiengednem, ráadásul még a szobatisztasági kérdés is egy csapásra megoldódott. Emlékszem, milyen büszkeséggel töltött el, hogy a kiskutyánk 14 hetes korától kezdve szobatiszta. 🙂

Tovább olvasom >>