Kutyanevelés könyv

Kutyanevelés otthon: Nagy Nikolett Eszter

Kutyanevelés otthon
Forrás: libri.hu

“Könyvünk segít az alapvető vezényszavak megtanításában, a legfontosabb tudnivalók elsajátításában, mindezt saját otthonunkban, anélkül, hogy kedvencünket kutyaiskolába járatnánk. Jobban megismerkedhetünk a kutyák viselkedésével, felépítésével, helyes nevelésével.

Már arról is kapunk tájékoztatást, hogy mit kell figyelembe vennünk a kölyök kiválasztásakor, melyek a leggyakoribb betegségek, gyakran felmerülő problémákra kapunk segítő megoldásokat, informálódhatunk a megfelelő eszközök kiválasztásához. A leírások egyszerűen megfogalmazottak, akár a kisebbek számára is könnyedén érthetőek. Segít jobban megértenünk kutyánk nyelvét, és elképzelnünk az általa látott világot, ezzel megerősítve barátságunkat.”

 

Kutyanevelés szeretettel – Amitől a kutya jól nevelt eb: Victoria Stilwell

Kutyanevelés szeretettel
Forrás: libri.hu

“VICTORIA STILWELL, a népszerű amerikai kutyatréner a legproblémásabb esetekre is tudja a megoldást! A szerző pozitív megerősítést előtérbe helyező, tudományos tényekkel alátámasztott módszere segíteni fog minden olyan gazdinak, aki nevelési problémákkal küzd, és különböző nehézségei támadtak a kutyájával. A kötet által ismertetett technikák megváltoztatják kutyánk viselkedését, érzéseit és tanulási folyamatait.

Arra ösztönözhetjük kedvencünket, hogy próbáljon saját akaratából jól viselkedni. Számos hasznos tippet és trükköt sajátíthatunk el, amellyel megérthetjük kutyánk gondolkodását, hasznosíthatjuk a jutalomalapú kiképzés erejét és kiaknázhatjuk kedvencünk mélyen gyökerező ösztöneit.

Ha megfogadjuk a szerző jó tanácsait, kutyánk hamarosan tele lesz önbizalommal, kommunikációja tisztábbá és érthetőbbé válik, s így minden eddiginél szorosabb köteléket alakíthatunk ki négylábú barátunkkal.”

 

Hogyan neveljünk tökéletes kutyát – Kölyökkortól a fiatal felnőttkorig: Cesar Millan – Melissa Jo Peltier

Hogyan neveljünk tökéletes kutyát
Forrás: libri.hu

“Az egyetlen könyv, amelyre szükséged lesz egy boldog és egészséges kölyökkutya felneveléséhez. A National Geographic Channel A csodálatos kutyadoki című sorozatának sztárjától és nagy sikerű írójától. Cesar Millan, a kiváló kutyaviselkedési szakember üzenete mindazok számára, akik kiskutyát terveznek magukhoz venni, vagy akik már belefogtak egy fiatal kutya nevelésébe az, hogy igenis fel lehet nevelni a tökéletes kutyát!

Minden az első egy-két évben elvégzett helyes megalapozással kezdődik. Miközben a könyv oldalain Cesar Millan megosztja velünk a négy különböző fajtájú kölyök felnevelése során szerzett részletes tapasztalatait, úgy érezhetjük magunkat, mintha ott állna mellettünk, és saját személyes szakértőnkként segítene nekünk és a kutyánknak közös életünk első napjaitól kezdve.”

 

A kutyák szőrös gyerekek – Bukfenc és Jeromos a tudomány szolgálatában: Csányi Vilmos

A kutyák szőrös gyerekek
Forrás: libri.hu

“Bukfenc és Jeromos könyve nemcsak két családi kutya életét mutatja be, hanem azt is, hogy hogyan lehet a kutyalélek rejtelmeit tudományos vizsgálatok tárgyává tenni. Azoknak szól, akik szeretnének a kutyaetológia világába bepillantani a tudományos könyvek szigorúsága és unalma nélkül.

Az első kiadást sokan megszerették, azóta angolul is megjelent az Egyesült Államokban, és német nyelvre is fordítják. Az átdolgozott, harmadik kiadás tartalmaz néhány olyan új, érdekes felfedezést is például azt, hogy a kutyák szívesen és sikeresen képesek gazdájukat utánozni, amiket az ELTE Etológiai Tanszékének kutatói tettek az utóbbi években.

Csányi Vilmos Budapesten született 1953-ban, biológus, író, az Akadémia rendes tagja, az ELTE Etológiai Tanszékének egyetemi tanára, a Magyar Etológiai Társaság tiszteletbeli elnöke, a Magyar Tudomány főszerkesztője. Etológiát, humánetológiát és evolúciós rendszerelméletet tanít. Kutatási területe az állati és emberi viselkedés valamint a biológiai és a kulturális evolúció kérdései. Az utóbbi öt évben szépirodalommal foglalkozik.”

 

A kutyanevelés kézikönyve: Bielakiewicz, Gerilyn J.

A kutyanevelés kézikönyve
Forrás: bookline.hu

“Gerilyn J. Bielakiewicz a Canine University társalapítója tapasztalt tréner. Könyvében kipróbált, könnyen követhető módszereket mutat be – többek között – az alábbi problémák megoldására:

hogyan irányítsuk magunkra a kölyökkutya figyelmét, hogyan szoktathatjuk hozzá a pórázhoz, hogyan fogadja illedelmesen vendégeinket, hogyan tanítsuk meg neki az alapvető parancsszavakat, hogyan szoktassuk le az állandó kaparásról? Ha a könyvben olvasottakat sikeresen alkalmazzuk, soha többé nem kell megszidnunk kedvencünket!”