Rottweiler fajták

Gyerekeknek készülő, ismeretterjesztő sorozat második részében a rottweiler fajtát szerették volna bemutatni. A szerkesztő Szekszárdi Zsuzsa maga is rottweiler tulajdonos volt, ezért gondolt arra, hogy be kellene mutatni a fajtát, megmutatni a valóságot, kicsit ellensúlyozva a rossz média visszhangot, ami a rottweiler körül folyt.

Így kerültek hozzánk egyik barátunk ajánlására. Telefonon egyeztettünk, ők elmondták, mit szeretnének és aztán közösen megbeszéltük, hogyan tudjuk felvenni a filmet. Egy nagyon meleg nap délutánján zajlott a forgatás. Gyakorlás és előkészületek nélkül, Úzó két és fél órát helyt állt a “szerepben”. Velük szemben állt egy férfi aki kamerázott, egy másik aki a mikrofont tartotta, a harmadik volt a rendező, pluszban két hölgy, a szerkesztők, na és Soma a kisfiú, akik mind-mind idegenek voltak. Úzó sose találkozott velük.

Rottweiler fajtaismertető Úzóval: “Kulisszatitkok” 🙂

A legelső mozzanat az volt, hogy Szekszárdi Zsuzsa kivételével, aki maga is rottweileres volt , legyőzze mindenki a “félelmét” Úzó láttán. Hamar megnyugodtak, mert Győző elmondta az instrukciókat, hogy hogyan kell viselkedni egy felnőtt rottweilerrel, ha a saját területén, a gazdájával van.

Beállították a helyszínt, aztán kezdődhetett a forgatás.
Soma kérdezett, Győző válaszolt. Persze nem mindig sikerült hibátlanul, akkor kezdték elölről.
Aztán felvettek még egy olyan részt is ahol bemutattunk egy pici részt a “munkából”, megmutattuk a különbséget a kan és a szuka között. Az akadályon velem Roxy ( Siroccó Zora ) látható.

Az együtt töltött néhány óra után, picit megszerették a rottweilert, elismeréssel néztek a kutyákra, pedig egyiket se simogatták, gyömöszölték meg. Soma, a kisfiú ugyan picit megsértődött ezen, mert szívesen simogatta volna, de Győző nemet mondott. Nem szerette volna bemutatni, hogy a rottweilerrel bármit meg lehet csinálni. Vannak helyzetek, amikor még a gyereknek is nemet lehet mondani.

Nincs vizsgája egyik kutyának sem, de tudnak viselkedni, tudnak feladatokat végrehajtani, mert jól neveltek, jól szocializáltak, a kiképzés se maradt el, hiszen e nélkül bajosan tudnának megbízhatóan “dolgozni”. Munka ez is! Fegyelem, figyelem, együttműködés a gazdával, bármilyen helyzetben.

Krausz Győzőné
(a nevemre kattintva többet is megtudhatsz rólam és kutyás múltamról)

Krauszné Tünde és Krausz Győző

Történetünk 1970-ig nyúlik vissza, az első magyarországi rottwilerekhez. 1980. - ekkor született az első alom. Sok-sok év telt el azóta, és a kennelünkben született kutyák sok örömet okoztak nekünk és tulajdonosaiknak is. Mind formában, mind viselkedésben sikerült megközelíteni a kitűzött célt. Az évek alatt aztán újabb és újabb céljaink lettek a tenyésztésben, amit kitartó munkával igyekeztünk megvalósítani. Nem maradéktalanul, de sikerült. Siroccó Rottweiler Kennel

Krauszné Tünde és Krausz Győző has 39 posts and counting. See all posts by Krauszné Tünde és Krausz Győző