Krausz Győzőné

Sok éven át kutyaiskolás csoportokat vezettem, sok saját kutyát neveltem fel. IPO engedelmes, alap, közép és felsőfok, versenysport, tenyésztéshez kapcsolódó képzéssel ismerkedtem, abban mélyedtem el kezdetben, hiszen őrző-védő fajtát tenyésztettem.

Lilu és Krausz Győzőné Tünde

Ezüstkoszorús mesterkiképző címem is van, melyet a MEOE adományozott, munkám elismeréséül. Persze a tudáshoz ez vajmi kevés lenne, így folyamatosan képeztem magam. Hiszen a városi kutyatartás, az élet természetes velejárója, hogy szocializált, jól nevelt kutya kell a hétköznapokban is! Bérház, lakótelep, kertes ház, közlekedés, kiállítás, kutyás közösségek, állatorvos, mind megoldandó feladat volt nekem is.

Ehhez jöttek automatikusan az egyéb fajták, kutyák, akik a kutyaiskolán is megfordultak, tanácsot kértek. Így muszáj volt tovább gondolni, egy – egy kutya-gazda párosra megtalálni a legjobb megoldást. Az általános ismereteken túl, az adott fajta leírása, a fajtában jártas tenyésztők, kiképzők véleménye, könyvek, cikkek adtak útmutatást. Ezt a tematikát követve bővült a tudásom és formálódott a véleményem. Sikeres, eredményes csoportvezetés volt a „jutalmam”, de a saját kutyáimnál is segítségemre volt a sok olvasás.

Ehhez jött pluszban egy öt éves óvodás csoportok vezetése, ami rámutatott, hogy kölyök viselkedésében, milyen leheletnyi eltérések vannak a fajták között! A legnagyobb felfedezés az volt, hogy a sok elolvasott szakirodalom mennyire fedi a valóságot! Ám helyesen értelmezni, jó módszert választani, nem kis feladat! Az emberek, gazdák szerepe igen nagy, hogy milyen személyiségű kutyává válik a megszületett kicsi eb.

Ezért születnek, újabb és újabb írások kutyanevelés témakörben, hiszen a kutyáról is sokkal több ismeretünk van ma már.

Cikkeim, írásaim a KutyaKalandon:

Krausz Győzőné cikkei

Saját weboldalak, blogok:

Siroccó Rottweiler Kennel

Kölyökkutya blog

Blog a kutyáimról

Amit a kutyanevelésről tudni érdemes – Bátran vágj bele! Neveld, tanítsd!