Kutyás felszerelésekNon-stop dogwearSzponzorált tartalom

Trekking öv és övtáska – Non-stop dogwear

A csípő öv (hétköznapi szóhasználatban „deréköv”) lehetővé teszi, hogy minkét kezünk szabadon legyen akkor is, amikor pórázon sétálunk/futunk/kirándulunk a kutyánkkal.

Mint minden felszerelés kiválasztásánál, ennél is fontos, hogy olyan övet válasszunk, ami illik a végzett tevékenységhez. Fontos szempont még az ergonómia, a méret, valamint az állíthatóság/testre szabhatóság.

Trekking öv 2.0 bemutatása

A Trekking öv egy nagyon kényelmes, vastagon párnázott, puha és könnyű öv. Ergonomikus kialakításának köszönhetően, nagyobb területen oszlatja el a kutya húzóerejét, ezáltal kíméli a hátat.

Lábhevederekkel rendelkezik, amik megakadályozzák, hogy az öv elmozduljon a helyéről – pl. felcsússzon a derékra. A lábpántok kicsatolhatóak, így nem kell feltétlenül átbújtatnunk rajta a cipőnket – ami főleg egy jó kis saras program után jön jól. Emellett le is vehetjük a lábhevedereket, ha valami oknál fogva nem tartunk rá igényt.

A kutyánk pórázának rögzítése úgy történik, hogy egy D gyűrűn átvezetjük a pórázhurkot, majd beakasztjuk a fölötte lévő horoghoz. Ez egy nagyon biztonságos módja a csatlakoztatásnak. Amennyiben váltogatva szeretnénk beakasztva és kiakasztva sétálni, akkor átfűzés nélkül ráakaszthatjuk a pórázt a horogra, amiről könnyen és gyorsan leakasztható.

Az öv oldalain egy-egy hurkot találunk, amire könnyű tárgyakat rögzíthetünk, mint pl. kakis zsák, szilikon útitál, kulcs és hasonlók.

Sötét időszakban és borús napokon a 3M™ fényvisszaverő csíkok és a fényvisszaverő nyomatok gondoskodnak a láthatóságról.

Trekking övtáska bemutatása

Ha több helyre van szükségünk, kiegészíthetjük a Trekking övet egy táskával, amelybe fényképezőgépet, ivópalackot/kulacsot, rágcsálnivalókat vagy más alapvető dolgokat pakolhatunk.

A táska belsejében egy külön hálós rekesz van a kulcsoknak és/vagy okostelefonnak. A felső részén egy kábelnyílás is helyet kapott vezetékes fejhallgató számára. Az elején egy praktikus rugós kötél is található további rögzítési pontként.

Amikor éppen nem viseljük az övtáskát, a tetején lévő erős fogantyúnál megfogva egyszerűen vihetjük.

Trekking övvel és táskával kapcsolatos tapasztalatok

Alapvetően a Trekking övet arra találták ki, hogy úgy sétálhassunk, túrázhassunk, futhassunk a kutyánkkal pórázon, hogy közben mindkét kezünk szabadon marad – ami igazán praktikus. A legjobban mégis azt szeretem benne, hogy ha kiegészítem a Trekking táskával, akkor teljesen kiváltja a mindennapos séták során a kis hátizsákomat, amit nem annyira szerettem mindig magamra venni.

Bele tudom tenni a telefonomat, zsebkendőt, pénztárcámat, irataimat, kakis zacsit, plusz jutalomfalatot, labdát és egy kis méretű dummyt (vagy huzis játékot). Az utóbbi helyett eltehetünk pl. egy kis méretre összehajtogatható esőkabátot, ha az idő úgy kívánja.

Egy kirándulás során belepakolhatunk sok olyan kisebb dolgot, ami jó ha kéznél van, s nem a hátizsákból kell előkutatni.

A táska oldalán külön kialakított palacktartónál még arra is figyeltek, hogy egy gumiszorítóval kiegészítsék, hogy kisebb méretű palack se lötyögjön, valamint mozgás, futás, hajolás közben is a helyén maradjon az italunk.

A meleg nyári napokon felmerült bennem, hogy a táska mindkét oldalán lehetne palacktartó, amitől szimmetrikusabb lenne a súlyelosztás is. (Ezt egyébként a legújabb övtáskán, a Trail Light övön meg is valósították, ráadásul „egybedolgozták” az övet a táskával, ami szerintem remek húzás volt.)

Forrás: https://www.nonstopdogwear.com

Póráz rögzítés

Először nagyon furcsa volt a horog kialakítás – ahova csatlakoztatni kell a pórázt -, de hamar megszoktam. Kicsit ijesztő belegondolni, hogy milyen lenne hasra esni benne, de nem gondolnám, hogy ez egyébként reális félelem vagy probléma lenne bárkinél is. 🙂

Viszont ami tényleges odafigyelést igényel, hogy ha úgy vesszük ölbe a kutyánkat, hogy rajtunk van az öv, akkor vigyáznunk kell rá, hogy meg ne szúrjuk a horoggal, mert amellett, hogy megijeszthetjük, még fájdalmat is okozhatunk neki.

Trekking öv kocogáshoz

Néhányszor kocogáshoz is használtam, s maga az öv nagyon kényelmes volt. Ha valaki most ismerkedik a kocogással, vagy a kutyája nem húz/alig húz, akkor azt gondolom, hogy ehhez is tökéletes választás a Trekking öv. Meglepő módon táskával kiegészítve sem olyan rossz kocogni benne. Azt hittem nagyon lötyögős lesz, de annyira nem vészes – attól függően mi van a táskában, illetve milyen súlyú a tartalma, valamint mennyire erősen húz a kutyánk. (Erős húzásnál az öv a táskával együtt sokkal jobban a csípőnkhöz simul, így szinte semennyire nem lötyög.)

Komolyabb futós tervek esetén viszont jobb választás a CaniX öv. Hogy csak néhányat említsek az előnyök közül:

  • könnyebb,
  • szellősebb,
  • a karabíner, amihez a pórázt rögzítjük, egy elülső hurkon mozog (ennek az a szerepe, hogy ha a kutyánk nem teljesen előttünk fut – a testünk középvonalánál – akkor sem érezzük azt, hogy oldal irányba húzna minket)

Hol kapható a Non-stop dogwear Trekking öv és táska?

A Trekking övet és táskát egyszerűen megrendelheted egyenesen a forgalmazótól (általában 1-2 nap alatt meg is érkezik): Non-stop dogwear Trekking öv és Non-stop dogwear Trekking öv táska

Forrás: Non-stop dogwear hírlevél
  • 60 napon belül ingyenesen visszaküldhetőek a termékek
  • 60 Euro/USD felett ingyenes a szállítás
  • Adót, ÁFA-t és egyéb díjat tartalmaz az ár
  • Biztonságos fizetés Paypal-on keresztül, Visa-val vagy Mastercard-dal.

A Non-stop dogwear-ről

„A kutyafelszerelések gyártása során az állatok jóléte a prioritás. Kényelmes és funkcionális felszerelés, amely nem korlátozza a kutyát, ez volt az oka annak, hogy megalkottuk a Non-stop dogwear-t. Négylábú barátainknak csak a legjobb jó.

Célunk az aktív közös élet elősegítése és ösztönzése. Tudjuk, hogy az aktív kutya boldog kutya, a boldog kutya pedig boldog gazdát jelent!

A fenntarthatóság számunkra is elengedhetetlen. Ezért összpontosítunk arra, hogy környezetbarát anyagokból tartós felszereléseket készítsünk. Azt akarjuk, hogy a mancsnyom, amelyet ezen a bolygón hagyunk, a lehető legkisebb legyen. ”
Forrás: https://www.nonstopdogwear.com/