Kutyás felszerelésekSaját élmény

Tickless tapasztalatok – #Sajátélmény

Nagyon megörültem, amikor először hallottam a vegyszermentes Tickless ultrahangos kullancs- és bolha riasztóról, mivel az utóbbi időben egyre több minden kapcsán igényem lett a természetes megoldások iránt. Oltások, féreghajtó, szívférgesség elleni védekezés… mind-mind terhelik a szervezetet – főleg a kölykökét -, még ha összességében életmentő szerepük is van. Szóval egyrészt megörültem, hogy létezik vegyszermentes megoldás a kullancsok és bolhák ellen, másrészt viszont fenntartásokkal kezeltem a hallottakat.

Miután egy ismerősöm igen pozitívan nyilatkozott a Tickless Mini-ről, egyre nyitottabbá váltam, s megkerestem a gyártót/forgalmazót – a ProtectONE Kft-t -, hogy szívesen tesztelném a termékeiket. Bizalomra adott okot, hogy örömmel fogadták a megkeresésemet és rögtön küldtek 4 készüléket – a 2 kutyánknak és egyet-egyet nekünk gazdiknak is.

Tickless Mini
Tickless Mini 1.25 cm szélességű, vékony nyakörvön

Már éppen beüzemeltem és felszereltem a Tickless Mini-t a 2 hónapos kölyökkutyám nyakörvére, és kezdtem volna beüzemelni a másik kutyára a Tickless Pet-et, amikor eszembe jutott, hogy jó összehasonlítási alap, ha csak az egyik kutya kap Tickless védelmet, a másik kutyán pedig egyelőre marad a vegyszeres Foresto. (Egyébként a vegyszeres megoldások közül, nekünk az utóbbi 10 évben a Foresto vált be, alig szedtek össze a kutyáink kullancsot, mióta azt használjuk pedig napi szinten erdőbe, mezőre járunk sétálni.)

Szóval egy számunkra igen hatékony vegyszeres megoldás állt szemben a vegyszermentes Tickless-szel. Fél év elteltével be kell valljam, hogy a Tickless felülmúlta a várakozásaimat, nagyon jó tapasztalatokat szereztem. Míg a Foresto védelme mellett 2 kullancs fúródott a tacsinkba fél év alatt, addig a Tickless-t viselő kölyökkutyámban egyáltalán nem volt kullancs. Pedig – főleg mióta kamaszkorba lépett – folyton az erdő sűrűjét járja, míg az 5 éves tacskónk alig tér le a kijelölt útról.

Tickless Mini használata

A Mini készüléket egy erős gumigyűrűvel kell felhelyezni a nyakörvre/hámra. Elsőre nem tűnt túl bizalomgerjesztőnek ez a megoldás, – meg voltam győződve róla, hogy el fogjuk hagyni -, de most már tudom, hogy amellett, hogy tökéletesen biztonságos, nagyon egyszerű feltenni és levenni is. Két gumigyűrűt tartalmaz a doboz, a kisebbet használtam az 1,25 cm szélességű kölyök nyakörvre, majd később a nagyobb gumigyűrű lett jó az 1,9 cm szélességű nyakörvhöz. 2 cm-nél szélesebb nyakörve viszont szerintem már nem érdemes Mini-t választani, arra ott van a Tickless Pet.

Tickless Mini
Tickless Mini 1,9cm szélességű nyakörvön

 

A töltés (mellékelt micro USB kábellel) egyszerű és gyors, kb. 2 óra alatt teljesen feltölt és 3-4 hétig nincs gondunk rá. Egy gombnyomással ellenőrizhetjük a készülék működését: zöld villanás jelzi, ha a töltöttség és a működés megfelelő, piros villanás jelzi, ha a töltöttség 30% alá esik. Ráadásképp még éjszakai-fény funkciót is tud a készülék (folyamatos piros villogás) – segítve, hogy lássuk merre van a kutyánk, ha szürkületben, sötétben sétálunk.

A Tickless Mini IP31-es védelemmel van ellátva, ami azt jelenti, hogy az eső nem okoz benne kárt, de a vízben való használat (pl. úszás) kerülendő.

További információk a Mini-ről:

  • újratölthető
  • vegyszer- és illatanyag mentes
  • nem okoz allergiás reakciót
  • használata biztonságos kölyök- és vemhes állatok számára is
  • hatékonysága klinikai tesztekkel igazolt
  • kullanccsal nagyon erősen fertőzött területen biztonságosan alkalmazható együtt más, akár vegyszeres megoldásokkal is

Hogyan működik: A TICKLESS olyan frekvenciájú ultrahangot bocsát ki, amely emberek és állatok számára érzékelhetetlen, de zavarja a kullancsokat és bolhákat, ezáltal távol tartva és az állat mielőbbi elhagyására kényszerítve azokat.

Tickless Mini

Tickless Active

Tulajdonképpen teljesen ugyanolyan kinézetben és működésben is, mint a Mini. Cipőre, övtartóra téve vagy akár táskán is könnyen használható, egyszerű feltenni és levenni, észrevétlenül teszi a dolgát.

Mivel napi szinten járunk a természetbe és rendszeresen le szoktam ülni a fűbe/mező közepén/erdő sűrűjében, – hogy élvezzem a természet szépségét – ezért nyugodtabb vagyok, mióta nálam van a Tickless Active.

tickless active