Szponzorált tartalom

Minőségi kutyatápot keresel? Tarts velem! Segítek!

Kezdő, ám rutinos gazdiként okozhat némi fejtörést, ha fejest ugrunk a kutyaeledelek színes világába. Ugyanis a legjobbat akarjuk. De honnan tudhatnánk?

Idilli reklámok, lobogó szőr, mosolygós kutyapofik és drámai módon beállított tápos zacskók. De ugye mind tudjuk, hogy nekünk ennél sokkal mélyebbre kell ásnunk.

Ha pedig ezt a bejegyzést olvasod, akkor már meg is tetted az első lépést! A feladat pedig nagyon nehéz, hiszen pont mi, gazdik vagyunk a reklámok célpontjai és mégis…pont nekünk kell objektívnek maradnunk.

Lássuk hát a szempontokat, hogyan tudjuk eldönteni, mi kerüljön kedvencünk táljába.

táp, kutyakaja

1. Fordíts!

A tápos zacskók színesen-szagosan kínálják magukat a polcok tetején, ám ne hagyjuk becsapni magunkat.
Tekintetünket inkább a zsákok hátoldalán lévő, kevésbé tetszetős ám annál informatívabb összetevők listájára vessük.

Mit keresünk? Azt, hogy mi az az alapanyagkészlet, amiből kedvencünk vacsorája készült.

2. Keresd a húst!

Pont, mint ha versenyeznénk. Számít a sorrend, számít a helyezés! Ha pedig az összetevők listáján első helyen búza, árpa, kukorica vagy más gabonaféle szerepel, akkor ne azt a tápot válaszd! Ugyanis az azt jelenti, hogy arányaiban azt tartalmazza a kezedben tartott eledel a legnagyobb mennyiségben.

A kutyák húsevők. Bár természetüket sikerült megszelidíteni a hosszú évezredek során, szervezetük és emésztőrendszerük alig változott.
Ennek megfelelően kell hát őket táplálnunk, azaz a tápok hústartalma számukra kulcsfontosságú.

3. Válaszd a frisset!

Az összetevőket ugyanis két szempont szerint is megvizsgálhatjuk. Egyrészt -ahogy már említettük- az alapanyagok sorrendiségből kiderül, mi az a komponens, mely a kezükben tartott táp bázisát adja.
Ám nem elég csak a mennyiségre, a minőségre is fókuszálnunk kell – a hús esetében ez pedig kardinális kérdés.
A hús és állati melléktermékekből készült, végletekig hőkezelt lisztek helyett mindig részesítsük előnyben a friss, akár emberi fogyasztásra is alkalmas húst.

4. Derítsd ki, hogyan készült!

A minőségi kutyatápok alfáját és omegáját a prémium alapanyagok adják, ám a történet itt nem ér véget. A színvonalas alapanyagok vajmi keveset érnek, ha azok beltartalmi értékének megőrzésére nem fordít figyelmet a gyártó.

A legtöbb száraz kutyatáp extrudációval készül, mely folyamat során az alapanyagmasszát hihetetlenül magas, akár 200oC-on és nagy nyomáson kezelik. A gépből távozó keverék víztartalma az alacsonyabb nyomás miatt felforr, így már meg is kaptuk a mindenki számára ismerős, porózus, kemény tápszemeket.

A magas hőmérsékleti kezelés hatására az egykori összetevők természetes, hőérzékeny vitamin-, aminosav- és zsírsavtartalma elbomlik, így ezek szintetikus változatait utólag kell a táphoz pótolni.

Válasszunk hát más alternatívát! Azok a gyártók, akik különleges, kíméletes gyártástechnológiával készítik eledeleiket büszkék lesznek erre, és ezt minden esetben fel is tüntetik a táp csomagolásán.

Itt lép a képbe a PLATINUM.

Platinum termekek

Hiszen a fenti kritériumok mindegyikének maximálisan megfelel.
A zsákok címkéjén megtaláljuk az összetevők teljes listáját, és mondani sem kell; első helyen a hús fog szerepelni. Mégpedig friss, emberi fogyasztásra is alkalmas hús, ezt pedig legalább 70%-ban tartalmazza a kész termék.
Ugyanis 1 kg PLATINUM száraztáp elkészítéséhez 1,27 kg friss húst használnak fel, erre garanciát pedig a TÜV-Rheinland Tanúsítvány ad, mely folyamatos minőségellenőrzést végez.

A friss hozzávalókat víz hozzáadása nélkül, kuktában párolják össze, majd szobahőmérsékleten az értékes kiegészítők, gyógynövények, hidegen sajtolt olajok és a zöldhéjú kagyló kivonat kerülnek porondra. Hosszú szárítási folyamat során a tápszemek megőrzik, húsléből származó természetes nedvességtartalmukat, így a PLATINUM tápszemei szaftosak, puhák, akár kézzel is törhetőek.

Az illatról és az ízről nem is szólva…kutyusunk bárcsak beszélni tudna! Mesél helyette a kirobbanó forma, a vitalitás és életkedv. Nincs többé emésztési rendellenesség, puffadás és az allergiások is megtalálhatják a számukra megfelelőt!

Minőségi kutyatápot keresel? Megtaláltad!