Érdekességek, hasznos információkSzponzorált tartalom

Kutya bőrápolás helyesen: így kezeljük az apróbb sérüléseket!

Felelős gazdiként természetesen igyekszünk még a széltől is óvni kedvencünket, de lássuk be, olykor bizony még ez is kevés ahhoz, hogy elkerüljük az apróbb sérüléseket. Nem csoda, hiszen a kutyusunk végeláthatatlan kalandokat él át, és nehezen tud ellenállni a világ felfedezésre váró izgalmainak. Lássuk, hogyan kezeljük az apróbb bőrsérüléseket, és ápoljuk helyesen kutyusunk bőrét!

Mit tegyünk, ha kutyusunk bőrén sérülést találunk?

Az első és legfontosabb feladatunk, hogy felismerjük a bőrsérülés súlyosságát és mértékét. Ha kétségek merülnek fel bennünk, érdemes azonnal felkeresni az állatorvost! Az apró karcolásokat, horzsolásokat, esetleg égéseket a mancson (melyeket a forró aszfalton szerez bundás pajtásunk) akár otthon is kezelhetjük, enyhíthetjük.

Amikor kedvencünk valamilyen sérülést szerez, a szervezet gondoskodik az öngyógyításról. Ennek ellenére gazdiként tehetünk a tünetek enyhítéséért és a gyógyulási folyamat felgyorsításáért.

Hogyan kerüljük el a nagyobb problémákat?

A legapróbb sérülések is gondot okozhatnak, ha nincsenek időben és megfelelően kezelve. Elfertőződhetnek, vagy kiterjedhetnek a bőr nagyobb területére is. A bőrfertőzések ugyanakkor megelőzhetők, ha a legapróbb és a nagyobb kiterjedésű sebeket is a lehető leghamarabb fertőtlenítjük és kezeljük!

Ahhoz, hogy ezeket a sérüléseket idejében észrevegyük, rendszeresen ellenőrizzük kedvencünk bőrét, tapogassuk át a testét. Ha pirosodást, esetleg duzzadt vagy nedvező bőrfelületet találunk, az bizony a kezdődő bőrgyulladás jele lehet.

Tartsunk otthon gyógybalzsamot!

Érdemes felszerelkezni egy valóban megbízható, sok problémát orvosló balzsammal, hiszen bármikor beüthet a baj! A PLATINUM nem csupán a kutyatápok tekintetében alkotott nagyot! A PLATINUM Skin Care tökéletes választás azoknak, akik számára fontos a kimagasló minőség és a természetes alapanyagok. Igazán hatékony és megbízható társ a sebkezelés területén, ráadásul nem csupán elsősegély gyanánt, de a terápiás kezelés minden szakaszában is. Segíti a gyógyulást, nyugtatja és hidratálja a bőrt, antibakteriális hatású, csökkenti a gyulladást, a fájdalmat és a viszketést is. Mindezekről a természetes olíva olaj, a természetes méhviasz és a gyógynövény kivonatok gondoskodnak.

Kiválóan használható horzsolások, felfekvéses sebek esetén, vágások vagy a mancs sérüléseinek kezelésére, rovarcsípések, karcolások, égések és fertőzések gyógyítására. Megvédi a bőrt a nedvességektől, a piszoktól, a baktériumoktól, a vírusoktól és a gombáktól is. Egy szó mint száz, tényleg igazi fegyver a sebkezelés területén! Ha bőrápolás kutyáknál, akkor PLATINUM Skin Care!

Szeretnék még többet megtudni a PLATINUM Skin Care gyógybalzsamról!