Kutyasportok

Canicross

Hasznos információk a Canicrossról

„A canicross sportág alapvetően futó-terepfutó- sport kutyások számára. A kutya és az ember együtt fut a kijelölt versenypályán egy szárral összekötve. A feladat: minél hamarabb megtenni a versenytávot a futóverseny szabályai szerint – együtt. A felszerelés egy canicross hámból, egy részben rugalmas összekötő pórázból, és egy széles párnázott övből vagy canicross beülőből áll. A szabályok egyszerűek: a kutyának kell elöl futni ( legalább a pálya 95 %-án) a gazdának utána, közöttük pedig egy póráznak kell feszülni, amely egyik vége a gazda övén a másik vége pedig a kutya hámján csatlakozik.”
Forrás: Canicross Hungary

canicross
Kép forrása: flickr.com

Amit tudni érdemes a CANICROSS felszerelésekről

A Magyar Kutyasport Szövetség, az Északi Szánhúzókutyások Egyesülete és a Magyar Canicross Egyesületének bemutató videói:

1. rész: Canicross futóövek, beülők, rugalmas szárak

2. rész: Canicross húzóhámok

Canicross felszerelés

Megemlíteném még a Vagus márkát: minőségi, egyedi, méretre készített felszerelések. Sokan elégedetten használják – köztük én is.

Vagus banner

Canicross versenyek, hírek, események

A Canicross Hungary nevű Facebook oldalon követhetjük a híreket, tájékozódhatunk az eseményekről, aktuális versenyekről.

A Kutyával futunk privát csoportban szintén meg szokták osztani az aktuális rendezvényeket, de ennél sokkal többről szól a csoport. Eredmények, élmények megosztása, egymás motiválása, segítése.

Ha teljesen kezdőként ismerkedsz a kutyás futással és nem igazán tudod, hogy hogyan kezdj bele, akkor olvasd el Futás kutyával, kutyás futás cikkünket.