Kutyafajták

Orosz fekete terrier

orosz fekete terrier
Matrix Kozák – Jackpot Kennel

Orosz fekete terrier leírása

A fekete terrier egy nagy kutya, kissé hosszú testtel és nagyon atletikus, szívós és robusztus testfelépítéssel. A fajta tulajdonságai közé tartozik a masszív csontozat és az erőteljes izomzat. Szimmetrikus nagy fejjel és tömör testtel, terjedelmes és mély mellkassal. A nemek közötti különbségnek egyértelműnek kell lennie.


Orosz fekete terrier eredete

Moszkvában „született”: először az airedale terriert keresztezték az óriás schnauzerrel, majd a rottweilert az óriás schnauzerral. A két keresztezési vonalból származó, kiválogatott, alkalmas utódokból tenyésztették ki a fekete terriert. Eredeti neve: Csornüj terrier.

Orosz fekete terrier tulajdonságai

Méltóságteljes és magabiztos kutya; jól kontrollált az összes szituációban. Ha a körülmények megkövetelik, azonnal felveszi az aktív-védekező testtartást, minden esetben hamar lenyugszik, ha megszűnik a fenyegetés. Ez a kedves fajta szeretetre méltó és nagy a kitartása; igénytelen, okos és barátságos. Jól alkalmazkodik a kiképzéshez és a különböző éghajlati feltételekhez, szorgalmas és megbízható.

Orosz fekete terrier alkalmazása

Munkakutya, őrző-védő kutya, sport- és társasági kutya.

Profil: őrző-védő kutya.
Marmagasság: kan 72-76 cm (de nem kevesebb, mint 70 cm és nem több, mint 78 cm.), szuka 68-72 cm (de nem kevesebb, mint 66 cm és nem több, mint 74 cm).
Testtömeg: 45-60 kg.
Táplálékigény: 2000 g/nap.
Alomszám: 5-8 kölyök.
Várható élettartam: 12-14 év.

Forrás:
Szinák János – Veress István: Nagy Kutyakönyv
Jackpot Orosz Fekete Terrier Kennel