Érdekességek, hasznos információkLegolvasottabb cikkek

Milyen kutya illik hozzám?

Szeretnénk egy szívet melengető kiskutyát, mely ért és kiegészít.

Aki oldja még a látszat elleni magányunkat is, aki egyszerre tart mozgásban és pórázon vagy csak gyönyörködünk a benne levő élet szabadságának élvezetében, tanulva is egyben tőle – de milyent vegyünk?

Mindannyian másképp működünk, mindannyiunknak más típusú segítő, társ való – miénk melyik kutya fajta legyen?

Személyiségünk összetett, mégis az a csillagkép, mely alatt születtünk – fontos tulajdonságokat mesél el rólunk.

Fedezzük fel önmagunkat, fedezzük fel új társunkat, engedjük, hogy egymást inspirálva, szívünket nyitva élvezzük az életet!

Milyen kutya illik a különböző jegyekhez?

Kutyafajták - milyen kutya illik hozzám?

A Tüzes jegy szülötteinek (Kos, Oroszlán, Nyilas)

Kínszenvedés lenne egy lomha, nyugodt állat, hisz ők lendületben vannak, aktívak, szükségük van a mozgásra, a sportra. Az ilyen tulajdonságokkal rendelkező kutyák együtt futnak velük, s ha gazdájuk kicsit lazítana, lustálkodna, akkor inspiráló erőként hatnak.
Terelő, illetve juhászkutyák (I. fajtacsoport)

A Kosokat mégis leginkább a kedves, kecses, szép, viselkedni s szinte beszélni tudó, villám mozgású agarak vagy vizslák egészítik ki, melyek a versenyzésre vágyó szellemüket  is képviselik.

Az Oroszlánok túlzott eleganciáját, méltóságteljességét a különleges, a világnak mutogatható furabogarak oldják, akik szinte már nem is kutyák, hanem olyanok, mint egy pórázon tartott kismajmok, fura frizurával, kozmetikázva. Társasági kutyák (IX. fajtacsoport) vagy rövidlábú terrierek (III. fajtacsoport). Mozgékonyságuk is fontos, hisz ez a jegy képes ellustulni, s így nagy kényelemszeretetükből mozgásra kényszerítik őket.

A Nyilasok alkalmazkodóképességéhez minden gyors és mozgásban levő fajta való, csak legyen nagyon okos! Fél szavakból értsék egymást, lelkesedése hasonlítson az övéhez, s minden túlzást viseljen el!
Vadászkutyák, Retrieverek (VIII. fajtacsoport)

A Föld jegyben születtek (Bika, Szűz, Bak)

Higgadtak, nyugodtak, gyakorlatiasak. Beszédük, mozgásuk lassú, megfontolt, nem szeretik a változást. Még véletlenül se a mozgékonyabb fajták közül keressenek! Egy csendes, földközeli kutyával a molosszusok népes csoportjából (II. fajtacsoport) vagy a Bull típusú terrierek közül (III. fajtacsoport) teljes összhangban, harmóniában tudnak lenni.

A Bakok uralni akarnak minden helyzetet, hisz akkor érzik magukat biztonságban. Olyan kutyát válasszanak, mely az esetleg jégbe zárt szívüket nagy, néha talán idegesítő puszi áradataival, az otthonhoz való ragaszkodásával, a család fontosságával oldani tudja! Ilyen család centrikus fajta a Labrador, Golden retriever (VIII. fajtacsoport)

A Bikákat, akik szeretik a természetet, a Földet, a nagyon szenvedélyes, érzelmi hullámzásokat megélő, mégis komolyan koncentrálni képes, kissé uralkodó és birtokló kutya tudja mozdítani, s ezzel segíteni.
Munkakutyák (II. fajtacsoportból) vagy kopók (VI. fajtacsoportból)

A Szüzek nagyon okosak, akik akkor boldogok, ha másoknak adhatnak, nagyon jó aláalkalmazkodó képességgel rendelkeznek. A lágy, álmodozó, vizet szerető, érzelmekben gazdag, másokra figyelő kutya egészíti ki – lendítve őket mind érzelmi-, mind fizikai mozgásra. A menhelyen gazdára vágyó kutyáknak is  boldogan segítenek.
Vízi vadászkutyák (VIII. fajtacsoport), tacskók (IV. fajtacsoport)

A Levegő jegyben születtek (Ikrek, Mérleg, Vízöntő)

Fizikailag, szellemileg mindig mozgásban vannak, tehát olyan kutyát válasszanak, amelyik nem csak gyors, s mindig ugrásra kész, de mely nagyon okos is, akivel tudnak kommunikálni! Ilyenek pl. a munkakutyák.

A Mérlegekhez, mivel meg kell tanulniuk kiállni magukért, így erős, határozott, lendületes kutya való tanítóként, ami persze nem is olyan könnyű, hisz cukinak és nagyon szépnek is kell lenni választottjuknak. Ilyen pl. a sport, munkakutyák, (I-es és II-es fajtacsoport)

A Vízöntők bohócságát egy méltóságteljes kutya (vagy egy oroszlán?) tudja egyensúlyba hozni, melyről messzire sugárzik az elegancia, s így egymást kiegészítve mindketten megélhetik önmaguk teljes valóját, hisz egy csapatot alkotnak. Ilyenek az őrző-védő fajták (II. fajtacsoport)

Az Ikrek szétszórtságához, alkalmazkodóképességéhez egy bölcs vezető passzol, mely vezető energiát is áraszt, már túllát a pillanaton, mégis érti gazdájának izgő-mozgó nyughatatlanságát.
Őrző-védő fajták (II. fajtacsoport)

A Vizes jegyben születtek (Rák, Skorpió, Halak)

Nagy érzelmeiket rátehetik kutyájukra, úgyhogy olyan fajtát válasszanak, melyek ezt értékelik, melyeknek örömet okoz, sőt, a babusgatásra igényük is van! Ez persze nem jelenti azt, hogy ők gyengék, hisz a mélyben épp hatalmas erők húzódnak meg. Védencük lehet egy menhelyről elhozott, családra és szeretetre vágyó, kiszolgáltatott eb.

A Rákok közülük a legerőteljesebbek, a leginkább uralkodni vágyók. Figyeljenek rá, hogy olyan kutyát válasszanak, akik a rájuk oly jellemző hangulati ingadozást (a Hold változását) nyugalmával ellensúlyozni tudja.
Bernáthegyi, dog, berni pásztor (II. fajtacsoport)

A Skorpió szenvedélyes, erős akarati hullámzását leginkább a nyugodtságáról ismert, az élet örömeit, a finom falatokat élvező társasági kutyák (IX. fajtacsoport), uszkárok egészítik ki, akik nyugodtságukkal a középpontjuk felé tudják húzni a szélsőséges érzelmi pólusokat.

A Halak áradását muszáj, hogy valami mederbe terelje. Az érzelmekben gazdag, de két lábbal a Földön járó, precíz, rendet szerető, nyugodt, mindenkivel segítőkész egyéniségű kutya való nekik. Ilyenek pl. a nagytestű vagy kistestű molosszusok (II. fajtacsoport).

 

Ha a szívünkre hallgatunk, nem tudunk rosszul választani, hisz érzéseink súgnak. Hogy előtte végig gondoljuk, ki is legyen egyik legjobb barátunk? Rálátásunkkal, meg a szívünknek súgunk! Így a kettő együtt már nem tévedhet! 🙂

Szilasliget, 2017. 02. 01.

Kováts Krisztina asztrológus